Mainos

Suomen suurimpaan kuittikauppajuttuun haetaan pistettä syyteneuvottelulla

Suomen laajimmalle - ja todennäköisesti myös pisimpään puidulle - kuittikauppajutulle etsitään pistettä syyteneuvottelun avulla. Kyse on niin kutsutusta Anton-kuittikauppajutusta, joka on ollut vireillä jo vuosikymmenen.

Syyteneuvottelu on ollut mahdollista tämän kuun alusta alkaen, ja se on tarkoitettu erityisesti työläiden talousrikosjuttujen ratkaisuun.

Tänään Anton-jutussa järjestettiin valmisteluistunto Helsingin hovioikeudessa. Tilanahtauden vuoksi istunto järjestettiin käräjäoikeuden tiloissa. Syyttäjät tarjosivat mahdollisuutta syytenevotteluun nyt tiettävästi ensimmäistä kertaa.

Syyttäjät neuvottelevat syytettyjen asiamiesten kanssa mahdollisesta rikosten tunnustamisesta, jotta juttu saataisiin vihdoin päätökseen. Tuomioluonnosten on määrä valmistua helmikuun loppuun mennessä. Mikäli juttu ei mene läpi ensimmäisellä kierroksella, neuvotteluissa järjestetään vielä toinen kierros.

Mikäli syytetyt päätyvät syyteneuvottelun avulla tunnustamaan rikokset, tunnustamisoikeudenkäynnit järjestetään ennen kesää, jonka jälkeen jutulle saataisiin piste.

Juttu on jo kertaalleen ratkaistu hovioikeudessa, mutta se sai takapakkia viime kesänä. Tulkintavirheiden vuoksi korkein oikeus (KKO) päätti palauttaa jutun hovioikeuteen.

Syytettyjen epäillään tehtailleen perusteettomia laskuja palkkioita vastaan. Toimilla peiteltiin muun muassa pimeää palkanmaksua. Syytettynä jutussa on ollut satakunta henkilöä.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.