Mainos

Suomen susikantaa ei aiota kasvattaa

Susien halutaan kuitenkin levittäytyvän nykyistä lännemmäksi.

Suomen susikantaa ei aiota kasvattaa. Kanta pyritään pitämään nykyisessä noin 20 lisääntyvässä parissa. Kaikkiaan Suomessa elää tällä hetkellä noin 200 sutta.

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen (RKTL) ennusteen mukaan susikanta voisi kaksinkertaistua seuraavan viiden vuoden aikana, jos suden pyyntimäärät pysyvät nykytasolla. Tällaiseen kasvuun susikantaa ei kuitenkaan maa- ja metsätalousministeriön mukaan haluta päästää, vaan kannan nousua rajoitetaan pyynnillä.

Susikanta ei ole täysin Suomen käsissä, vaan kantaa määrittää EU:n luontodirektiivi ja sen toteutumista taas valvoo EU-komissio. Luontodirektiivi edellyttää, että Suomen susikanta pysyy elinvoimaisena ja susien luontainen levittäytymisalue on riittävän laaja kannan elinvoimaisuuden turvaamiseksi.

Viime vuonna valmistuneen suden hoitosuunnitelman tavoitteena on turvata Suomessa elinvoimainen susikanta. Ministeriön apulaisosastopäällikön Christian Krogellin mukaan tämä kriteeri täyttyy jo nyt.

Susien halutaan kuitenkin levittäytyvän Suomessa nykyistä tasaisemmin eri puolelle maata eli nykyistä lännemmäksi. RKTL:n arvion mukaan Suomen susista 60 prosenttia elelee Pohjois-Karjalan ja Kainuun alueella.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.