Suomen suosituimman aasin vuosi täynnä surua – nyt katosi paras ystävä: "Edes Sumun kutsuhuuto ei ole tuonut Tahvoa takaisin"

Suomen suosituimmaksi tituleeratun aasin, Sumu Sireenin, koiraystävä katosi jouluaattona. Etsinnät ovat jatkuneet päiviä tuloksetta.

Suomen suosituimmaksi aasiksi tituleeratun Sumu Sireenin joulu kului apeissa tunnelmissa. Sosiaalisessa mediassa suositun Sumun koiraystävä, Tahvo, katosi jouluaattona.

Tahvon katoamisesta kertovaa kuvaa jaettiin Facebookissa yli tuhat kertaa. Tapaninpäivänä 30 Sumua netissä seuraavaa ystävää tuli auttamaan etsinnöissä.

– Ihmisten hyväntahtoisuus oli hämmästyttävää, Kaisa Toivonen kertoo.

Toivonen on paitsi ravivalmentaja, myös Tahvon ja Sumun omistaja – siis leikkisästi ”palvelusväkeä”.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Sumun vuoteen on mahtunut muitakin vastoinkäymisiä: Sumulle odotettiin varsaa, ja myös MTV Uutiset seurasi odotusta. Aasin raskaus kuitenkin päättyi yllättäen. 

"Minulla on tunne, että Tahvo on jossakin täällä lähellä"

Aattona Tahvo oli pihalla isäntäväen tehdessä tallihommia, kun se täysin äänettömästi katosi. 

Tahvo on saanut Toivosen mukaan elää melko vapaata metsämiehen elämää, ja se harrastaa mielellään metsäretkiä. Katoaminen on kuitenkin Tahvolle täysin epäluonteenomaista ja poikkeuksellista.

Etsinnät ovat jatkuneet päiviä tuloksetta.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Tahvon katoaminen vaikutti myös Sumun jouluun.

– Jouluporkkanoita ei tullut niin paljon kuin yleensä, kyllä meillä jäi joulu ihan väliin tämän vuoksi. Edes Sumun kutsuhuuto ei ole tuonut Tahvoa takaisin, Toivonen kuvaa.

– Minulla on tunne, että Tahvo on jossakin täällä lähellä, mutta sille on voinut käydä kalpaten, Toivonen sanoo.

Seudulla asuu myös villipetoja, kuten ilveksiä.

– Meillä ei enää kamalasti ole toivoa, Toivonen tunnustaa.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Etsijäjoukko on Toivosen mukaan kääntänyt jokaisen kiven ja tutkinut jokaisen kolon. Paikalle on pyydetty vielä etsijäkoiria, joiden avulla Tahvoa voisi yrittää paikallistaa.

Toivonen toivoo, että Tahvosta olisi jäänyt edes jonkinlainen jälki. Että tietäisi, mitä koiralle on tapahtunut. Vaikka Tahvoa voisi ajatella "vain" koirana, Toivoselle se on enemmän.

– Ovathan ne ystäviä. Ja todella tärkeitä.

***


Lue myös:

    Uusimmat