Mainos

Suomen Sparin tulos putosi 22 miljoonaan

Suomen Sparin tulos rahoituserien jälkeen putosi viime vuonna 22,3 miljoonaan markkaan, kun se edellisvuonna oli 60,1 miljoonaa. Sparin liikevaihto kasvoi 2,8 miljardista 3,9 miljardiin markkaan, ilmenee Sparin tilinpäätöstiedoista.

Tulos osaketta kohti jäi nyt 13,12 markkaan, kun se vuotta aiemmin oli 34,31 markkaa. Osinkoa esitetään jaettavaksi 5 markkaa osakkeelta.

Sparin mukaan tukkukaupan tulos oli hyvä, mutta omien myymälöiden tuloskehitys heikko. Siihen vaikuttivat merkittävästi eräät ongelmalliset kauppapaikat, joita ei niihin liittyvien sitoumusten vuoksi ole haluttu lopettaa.

Spar-ryhmän vähittäiskaupan markkinaosuuden ennakoidaan laskeneen jonkin verran vuoden 1997 11 prosentista.

Jatkossa Spar-ketjujen asemaa pyritään vahvistamaan isoihin SuperSpar ja Eurospar-myymälöihin keskittyvällä kauppapaikkojen uudistusohjelmalla, johon investoidaan tänä vuonna noin 50 miljoonaa markkaa. Kehitysohjelmien odotetaan vaikuttavan tulokseen tänä vuonna myönteisesti.

Suomen Spar muodostettiin nykyiseksi kokonaisuudeksi, kun se viime vuoden alussa sulautui Sentraan. Konsernirakenteen muutosten vuoksi tilinpäätöstiedotteen vuoden 1997 luvut eivät ole vertailukelpoisia katsauskauden lukuihin. Vertailukelpoinen liikevaihdon vähennys viime vuonna oli yhtiön mukaan 3,2 prosenttia.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.