Mainos

Suomen solarium-innostus hillittyä

Suomalaiset ovat kohtuullisia solariumin käyttäjiä. Säteilyturvakeskuksen tekemän tutkimuksen mukaan ns. riskikäyttäjiä on vain noin 0,3 prosenttia väestöstä.

Solariumissa

Säteilyturvakeskus teki solariumiin liittyvän tutkimuksen vuonna 1998 postikyselynä 4000:lle yli 15-vuotiaalle suomalaiselle. Yhteistyössä kunnallisten terveystarkastajien kanssa kartoitettiin kaupallisessa käytössä oleva laitekanta.

Solariumpaikkojen varustelussa todettiin puutteita. Säteilyturvakeskuksen mukaan esimerkiksi käyttöohjeet puuttuvat joka kolmannesta koneesta. Arviolta joka kymmenes laite saattaa ylittää säteilyrajat. Sen sijaan suomalaiset ovat tutkimuksen perusteella varsin kohtuullisia solariumin käyttäjiä. Toissa vuonna solariumkävijöistä 70 prosenttia oli naisia. Alle 24-vuotiaista noin neljännes oli käynyt solariumissa.

Kyselyyn vastanneista 8,6 prosenttia oli käyttänyt solariumia vuoden aikana. Koko elinaikanaan solariumissa oli käynyt lähes joka kolmas. Eniten solariumissa käyvät naiset ja nuoret, miehistä hieman yli viisikymppiset.
(MTV3-STT)

Karita Kontulan juttu solariumin riskeistä Lounasuutisissa. (1.50)Äänessä myös ihotautilääkäri Leena Koulu, Säteilyturvakeskuksen Reijo Visuri sekä ympäristötieteiden opiskelija Valpuri Jalarvo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.