Mainos

Suomen sikaloissa yhä järkyttäviä oloja

Suomalaisissa sikaloissa on yhä eläinrääkkäyksen piirteet täyttäviä olosuhteita, paljastaa Oikeutta Eläimille -yhdistyksen julkaisema uusi kuvamateriaali. Aineisto näytettiin tänään Ylen pääuutislähetyksessä ja A-studiossa.

Kuvamateriaalit on kuvattu syksyn aikana. Materiaalissa näkyi kuolleita ja kituvia eläimiä, irtipurtuja häntiä ja vakavaa tilanahtautta.

Kaksi vuotta sitten Oikeutta Eläimille sai haltuunsa nimettömien aktivistien kuvaamaa materiaalia. Tuolloin tuotannon epäeettisyydestä nousi paljon keskustelua.

Nyt näytetyn kuvamateriaalin perusteella sikojen tilanne ei ole kuitenkaan parantunut.

Ruotsissa nousi kohu

Ruotsissa tehtiin kaksi viikkoa sitten samanlainen paljastus sikaloista. Sikäläiset poliitikot ovat suhtautuneet asiaan vakavasti.

- Tässä näkyy selvä asenne-ero. Suomalaiset poliitikot pelkäävät ottaa kantaa, vaikka kyseessä on selkeä eettinen epäkohta, Elina Harju Eläinoikeusyhdistys Fauna ry:stä sanoo.

- Tehoeläintuotannon on mahdotonta olla eettistä. Eläinyksilö unohtuu täysin ja tuntevia olentoja kohdellaan kuin lihan- tai maidontuotantolaitteita. Ongelma on yhteiskunnan rakenteissa, jotka asettavat eläimet tuotantovälineiden asemaan, Harju kommentoi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.