Mainos

Suomen satamilla ennätysvuosi

Satamien liikennemäärät ovat taantuman jälkeen kovassa kasvussa. Monet satamat ovat tehneet tänä vuonna ennätystuloksen, eivätkä liikennemäärät osoita laantumisen merkkejä. Myös Venäjän kauttakulkuliikenne on lähtenyt uuteen kasvuun.

Keskimääräinen nousu jää tänä vuonna 12 prosenttiin, mutta osa satamista takoo huipputulosta ja rikkoo ennätyksiään. Erityisen suurta kasvua on kerätty Saimaan sisävesisatamissa. Kovia lukuja esitellään myös ensi vuonna yhdistyvissä Kotkan ja Haminan satamissa. Syy nousuun on yksinkertainen.

- Vienti on lähtenyt vetämään hyvin tänä vuonna, maaliskuun jälkeen meillä on ollut todella suuria kasvuprosentteja eri satamissa. Satamien tämän vuoden hyvä tulos johtuu viennin vedosta, kertoo Suomen Satamaliiton toimitusjohtaja Markku Mylly.

Kaikissa satamissa asiat eivät ole yhtä ruusuisesti, siksi Suomessakin on väläytelty aika ajoin Ruotsin mallia. Siellä valittiin kymmenen satamaa, joita valtio lähti kehittämään tietoisesti, loput pudotettiin pelistä. Suomen Satamaliiton Markku Mylly ei innostu Ruotsin mallista.

- On hyvin vaikea sanoa, sopisiko sellainen Suomeen. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että meidän kaikki 23 talvisatamaa puolustavat paikkaansa.

Jatkossa Suomen satamien menestymiseen vaikuttaa entistä enemmän koveneva kansainvälinen kilpailu.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.