Mainos

Suomen, Ruotsin ja Tanskan pääministerit tapaavat

Pääministeri Paavo Lipponen lähtee perjantaina Tukholmaan pohjoismaisten EU-maiden pääministerien kokoukseen. Lipponen, Ruotsin pääministeri Göran Persson ja Tanskan pääministeri Poul Nyrup Rasmussen keskustelevat tapaamisessaan Gentin epävirallisesta EU-huippukokouksesta.

Huippukokouksessa, joka pidetään viikkoa myöhemmin 19. lokakuuta Gentissä, on tarkoitus keskustella muun muassa EU:n laajentumisesta, tulevaisuuskeskustelusta ja euroon siirtymisestä. Terrorismin vastaiset toimet vievät todennäköisesti suuren osan huomiosta. Belgian pääministeri Guy Verhofstadt tulee Helsinkiin selostamaan kokouksen aiheita ensi viikolla, torstaina 18. lokakuuta.

Pohjoismaisten EU-maiden pääministerit sopivat yhteistyönsä ja yhteydenpitonsa tiivistämisestä heinäkuussa Imatralla. Aiemmin pääministerit ovat tavanneet toisiaan EU-asioiden valmistelun merkeissä vasta varsinaisten kokousten yhteydessä. Kolme maata ovat kuitenkin todenneet, että mahdollisuudet ajaa läpi omia tavoitteita ovat paremmat, jos asioita ja linjauksia valmistellaan aiemmin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.