Mainos

Suomen rajavartiolaitos käännyttää virolaisia turisteja

Yhä useampia virolaisia käännytetään takaisin Suomen rajalta riittämättömien matkustusvarojen vuoksi. Suomen rajavartiolaitos käännyttää viikoittain kymmeniä turisteja, joilla ei ole mukana 150:tä markkaa oleskelupäivää kohden tai joilla ei ole esittää Suomesta tullutta kutsua, kertoo virolainen Sönumilehti.

Virossa ilmestyvä Sönumilehti kertoo Suomen rajavartiolaitoksen käännyttävän viikoittain kymmeniä virolaisturisteja, joilla ei ole mukanaan 150 markkaa oleskelupäivää kohden tai joilla ei ole esittää Suomesta tullutta kutsua.

Sönumilehti arvostelee rajavartioiden ja tulliviranomaisten olematonta vironkielentaitoa ja väittää Suomen viranomaisten käyttäytyvän nöyryyttävästi virolaisia kohtaan. Lehdessä rajavartiolaitoksen edustaja Jyrki Anttila kertoo, että rajavartiolaitos voi joustaa 150 markan vaatimuksesta, jos matkailija pystyy esimerkiksi Helsingin satamassa puhelimitse kutsumaan paikalle sukulaisensa tai tuttavansa, joka takaa maahan saapuvan turistin kulut, ateriat ja yösijan.

Tallinnan sataman edustaja Andi Meister väittää, että suuri osa ongelmista johtuu tiedonpuutteesta. Hänen mukaansa tiedotusvelvollisuus olisi laivayhtiöillä, jotka matkoista vastaavat. Helpointa olisi kertoa matkaehdoista pääsylipuissa, hän esittää.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.