Mainos

Suomen pystykorvan ystävälle ansiomerkki

Englantilainen Angela Cavillalle myönnettiin valkoisen ristin ritarikunnan ansiomerkki.

Lontoossa on tänään palkittu Suomen valkoisen ristin ritarikunnan ansiomerkillä todellinen suomalaisten ystävä, joka on tehnyt paitsi Suomea myös kansalliskoiraamme tunnetuksi maailmalla jo yli 30 vuoden ajan.

Tiettävästi kyseessä on ensimmäinen kerta, kun tasavallan presidentti on myöntänyt kunniamerkin ulkomaalaiselle suomenpystykorvan ystävälle. Ansioitunut Suomen ystävä on englantilainen Angela Cavilla.

Suomi myöntää kunniamerkkeja ulkomaalaisille tämän tästä, joten siinä ei ole mitään ihmeellista, mutta Angela Cavillin ansioluettelo on hieman erikoinen ja poikkeuksellisen vakuuttava.

Merkittävimmän työn Suomen puolesta lontoolaisrouva Cavill on tehnyt kansalliskoiramme Suomen pystykorvan kanssa. Hän on kasvattanut pystykorvia yli 30 vuotta, hän toimii pystykorvatuomarina koiranäyttelyissa; niin Suomessa kuin Britanniassakin ja hän on kääntänyt suomenpystykorvan rotumääritelmät englanniksi. Pystykorvien kautta hän tutustui Suomeen ja päätti opiskella suomen kielen ymmärtääkseen paremmin suomalaisia, niin pystykorvia kuin niiden isäntiäkin.

- Hän on tehnyt laaja-alaista työtä Suomen hyväksi myöskin järjestöpuolella, Anglo-Finnish societyssa, tässä ystävyysseurassa ja niin edelleen, Suomen Iso-Britannian suurlähettiläs Pertti Salolainen perusteli.

Angela Cavill haluaa antaa suomalaisille ystävilleen valtaosan kunniasta.
- Minulla on paljon hyviä suomalaisia ystäviä ja tämä on heidän ansioitansa, Angela Cavill kiittelee suorasastaan suomalaiselle tyypillisellä vaatimattomuudella.

Angela Cavillin ansiosta Britanniassa on nyt kuutisen sataa suomenpystykorvaa, määrä tuskin kasvaa siitä merkittävästi. Pystykorva on liian itsepäinen koira brittien makuun.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.