Mainos

Suomen PT:n voitto yli miljardiin

Valtionyhtiö Suomen PT:n voitto nousi tammi-elokuussa jo yli miljardiin markkaan ennen satunnaiseriä, varauksia ja veroja. Pääosin posti- ja telepalveluista miljoonansa keräävän konsernin liikevaihto oli 7389 miljoonaa markkaa, missä on kasvua edellisvuodesta kymmenen prosenttia. Voitto oli ennen veroja ja varauksia 1013 miljoonaa eli 67 miljoonaa viime vuoden vastaavaa aikaa parempi.

Pääjohtaja Pekka Vennamon mukaan alkuvuoden kehitys on sujunut konsernissa ennakoitua paremmin. Hän pitää todennäköisenä, että myönteinen kehitys jatkuu myös loppuvuonna.

Yhtiön mukaan kannattavuus säilyi ennallaan eli hyvänä. Kasvaneista poistoista huolimatta liikevoitto oli 13 prosenttia liikevaihdosta ja käyttökate 30 prosenttia liikevaihdosta.

Tele arvioi jo ennakkoon matkaviestinnän liikevaihdon kasvavan rivakasti, mutta tammi-elokuun kasvuvauhti on ylittänyt odotukset. Matkaviestinnän kasvu on keskittynyt GSM-palveluihin.

Postin liikevaihto säilyi edellisvuoden lukemissa, vaikka Postipankin korvaus pankkipalveluiden hoitamisesta oli edellisvuotta pienempi. PT-konsernin investoinnit nousivat yli 1,8 miljardiin markkaan. Valtaosa rahasta käytettiin televerkkoihin, laitteisiin ja osakehankintoihin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.