Mainos

Suomen poliisi kouluttaa namibialaisia poliiseja

Poliisiammattikorkeakoulu alkaa kouluttaa Namibian poliisivoimien tulevia johtajia. Suomeen saapui tällä viikolla 16 Namibian poliisin eli Nampolin edustajaa tutustumaan Suomen poliisivoimien työhön ja suomalaiseen yhteiskuntaan.

Joshua Shipateko ja Moritz Naruseb osallistuvat koulutukseen. Suomalaista poliisia, Heidi Toiviota, kiinnostaa naispoliisien määrä.

- Meillä poliiseista on naisia noin 30-40 prosenttia, kertoo Moritz Naruseb - Niin paljon! Meillä Suomessa naisia on vain 10 prosenttia, ihmettelee vanhempi konstaapeli Heidi Toivio Helsingin poliisista.

Shipateko ja Naruseb ovat Suomessa 14 muun namibialaispoliisin kanssa koulutuksessa. Siihen kuuluu muun muassa tutustuminen poliisipartion työhön.

- Poliisin työ on kaikkialla maailmassa aika samanlaista, sanoo poliisiupseeri Joshua Shipateko Ohangwenan poliisista.

Jotain eroa Suomen ja Namibian välillä sentään löytyy. - Katso, ystävä, näitä autoja! Tämä lumi! Herrajestas, se on ongelma, hihkaisee Moritz Naruseb.

Vierailu liittyy Suomen ja Alankomaiden Namibian-suurlähetystöjen joulukuussa aloittamaan yhteistyöprojektiin, jonka päämääränä on kouluttaa paikallisia poliisijohtajia toimimaan ihmisoikeusperiaatteiden mukaisesti.

(MTV3)
Katso Jarkko Sipilän juttu
(Seitsemän uutiset 15.01.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.