Mainos

Suomen Pokémon-kuningas Jarmon kuumat vinkit hahmojahtiin

Jarmo Pulkkisella meni kolme viikkoa kerätä kaikki 142 otusta Pokémon Go -hittipelissä. Kävelykilometrejä kertyi tältä ajalta noin 400.

Digimarkkinointialalla työskentelevä Pulkkinen latasi pelin kiinnostuksen vuoksi, kun siitä oli lyhyessä ajassa syntynyt ilmiö. Pelin tultua Suomeen hän päätti kokeilla, miten se toimii ja mitä mahdollisuuksia se tarjoaisi omalle alalle.

Jarmon vinkit poké-jahtiin

 • Tee taustatyötä – selvitä sijainteja etukäteen.
 • Vaikean hahmon jahti: Pistä muistiin paikka ja palaa alueelle.
 • Kävele, kävele ja kävele – unohda kikkailut!
 • Pelaa kaupunkien ydinkeskustoissa, laitakaupungilla vähemmän saalista.

– Kun olin kesälomalla, oli aikaa pelata. Kävelen paljon, niin ehkä jäin vähän koukkuun siihen. Se alkoi työn parissa, mutta siitä tulikin harrastus, Pulkkinen sanoi MTV Digille.

Sata ensimmäistä pokémonia Pulkkinen kertoo keränneensä suhteellisen helposti, mutta viimeisten otusten eteen piti nähdä vaivaa.

Millä vinkeillä vaikeimmat hahmot voi saada kiinni?

– Jos löytää jonkin näistä haastavista pokémoneista itse, niin kannattaa pistää muistiin paikka, mistä sen on saanut. Todennäköisesti se tulee sille alueelle uudelleen. Kannattaa vaikka seuraavana päivänä käydä uudestaan samassa paikassa, Pulkkinen vinkkaa.

Tavoitteen saavuttaminen, eli kaikkien pokémonien kerääminen, oli Pulkkisen mielestä helpottavaa. Hän onnistui tässä tiettävästi ensimmäisenä Suomessa.

– Yksi viikko kävi ihan työstä, että sai ne kaikki. Se vaati sen verran taustatyötä, kun selvitti missä päin Helsinkiä ne ovat.

– Nyt ei ole enää paineita. Peliin tulee varmaan uusi satsi niitä tyyppejä, niin sitten ehkä pitää jatkaa pelaamista enemmän.

Pulkkinen on jatkanut pelaamista kaikkien hahmojen keräämisen jälkeenkin, mutta vähemmän.

– Mukavimpia puolia tässä pelissä on ollut, että se on hirveän sosiaalista. Olen käynyt sellaisissa paikoissa, missä muutkin pelaavat, niin on pystynyt jakamaan kokemuksia ja on ollut hirveän antoisaa jutella ihmisten kanssa.

Kävely on kaikki otukset keränneen Pulkkisen mukaan paras tapa pelata peliä.

– Kannattaa unohtaa kaikki kikkailut. Itselläkin ovat selkävaivat parantuneet kesän aikana. Alkukesästä oli alaselkä kipeä ja nyt, kun on kävellyt tosi paljon niin voi sanoa, että on saanut selkäkivut voitettua tämän pelin avulla osittain.

Hänen mukaansa ainakin Tampereella, Turussa ja Helsingissä parhaita metsästyspaikkoja ovat ydinkeskustat, eikä laitakulmille kannata lähteä. Hän myös suosittelee liittymään Facebook-ryhmiin, jossa pelaajat jakavat omia kokemuksiaan ja vinkkejään.

Jarmo Pulkkisen saavutuksesta kertoi ensimmäisenä Nyt. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.