Mainos

Suomen pisin tietunneli valmistui

Helsingin Vuosaareen valmistunut Suomen pisin maantietunneli vie syvyyksiin.

Helsingin Vuosaareen on valmistunut Suomen pisin maantietunneli. Uutta maanalaista tietä autoilijat pääsevät huristelemaan tiistai-iltapäivästä lähtien. Ensi vuoden loppupuolella Vuosaaren sataman auettua tunnelin liikennemäärän odotetaan nousevan 10 000 autoon vuorokaudessa.

Tunneli vie tielläliikkujat kätevästi kehäkolmoselle ja edelleen Suomen pääväylille. Tunneli myös siirtää sataman liikenteen pois kantakaupungista, mikä on suuri kevennys kehäykkösen tukkoiselle länsipäälle, kertoo Pekka Kontiala. Hän johtaa Vuosaaren sataman liikenneyhteyksistä vastaavaa Vuoli-projektia.

Tunnelissa automatisoitu turvallisuus

Jo iltapäivällä avajaispäivän juhlallisuuksien jälkeen tunnelin ilmanvaihto kuljettaa pakokaasua tunnelista renkaiden suhinan ja moottorien hurinan kaikuessa. Ilman laatua haistelevat tunneliin sijoitetut mittarit.

Tunneli kulkee 25 metriä merenpinnan alapuolella

Turvalaitteisto valvoo monin tavoin tunnelin vointia. Häiriön havainnointijärjestelmä hälyttää automaattisesti, jos auto esimerkiksi pysähtyy tunnelissa. Paloilmoitinjärjestelmä taasen piippaa, jos lämpötila nousee. Tunnelin valaistuskin vaihtuu ulkoilman valoisuuden mukaan. Myös Tiehallintokeskus Pasilassa tarkkailee tunnelin läpiajoa.

Tunnelin sisäänkäynnit ovat saaneet ilokseen kasveja ja puita. Varpukasvit piilottavat sukelluskohdan meren alle. Myös tunnelin sisustaminen on vaatinut käsityötä, sillä rakentajat ovat pultanneet tunneliin lukuisia valaisimia, puhaltimia, turvakameroita ja opastetauluja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.