Mainos

Suomen peliala tavoittelee moninkertaista kasvua

Suomen pelialalla pyyhkii juuri nyt hyvin. Pelejä ylistetään maailmalla ja yritykset takovat rahaa. Ilmassa on positiivista pöhinää. Vaikka kasvu on ollut viime vuosina nopeaa, Suomen talouden kannalta pelibisnes on vielä pieni tekijä.

Alan liikevaihto oli toissa vuonna 165 miljoonaa euroa. Esimerkiksi metsäkoneita valmistavan keskisuuren pörssiyrityksen Ponssen liikevaihto oli lähes kaksinkertainen. Työntekijöitä pelien parissa on noin 1500, kun informaatio- ja viestintäalalla työskentelee monikymmenkertainen määrä väkeä.

Pelialalla tähän asti nähdyn uskotaan olevan vasta alkusoittoa. Suuri osa yrityksistä on alle kahden vuoden ikäisiä. Liikevaihdon arvioidaan nousevan vuosikymmenen loppuun mennessä 1,5 miljardiin euroon ja työntekijöiden määrän moninkertaistuvan.

Asiantuntija suhtautuu suunnitelmaan varovaisen optimistisesti. Pelialalla ei ole vielä suurta kansantaloudellista merkitystä.

– Mutta jos päästään yli miljardin liikevaihtoon, niin alkaa jo olla, sanoo teknologia-asiantuntija Kari Korhonen teknologian ja innovaatioiden kehittämiskeskus Tekesistä.

Positiivista esimerkkiä

Tekes rahoittaa peliyrityksiä vuosittain yhteensä miljoonilla euroilla. Korhosen mukaan suuri osa tuetuista yrityksistä on saanut tulosta aikaan, mutta pettymyksiäkin on nähty. Hän uskoo, että peliala voi kasvaa merkittävästi. Innokkaimmat ovat puhuneet pelibisneksestä jopa uutena Nokiana.

– Vaikea sanoa, tuleeko pelialasta Nokian veroinen, mutta kenelläkään tuskin olisi mitään sitä vastaan.

Korhosen mukaan jo siitäkin on hyötyä, että peliala näyttää muille positiivista esimerkkiä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.