Mainos

Suomen passeja käytetty laittomiin rajanylityksiin

Helsingin poliisi epäilee kolmen miehen välittäneen Suomen passeja laittomia maahantuloja varten. Passien avulla passien omistajia muistuttavat ihmiset ovat voineet matkustaa Suomeen ja muihin Euroopan maihin.

Lukuisia Suomen passeja on poliisin mukaan käytetty laittomien maahantulojen järjestämisessä ympäri Eurooppaa. Asiaa tutkiva Helsingin ulkomaalaispoliisi epäilee rikoksista tällä haavaa kolmea Suomessa asuvaa miestä.

Poliisin mukaan yksi miehistä on hävittänyt vuodesta 2000 lähtien useita Suomen passeja, joilla passien omistajia muistuttavat ihmiset ovat pyrkineet Suomeen ja muihinkin Euroopan maihin. 30-vuotias mies on kertonut poliisin kuulusteluissa, että passit ovat kadonneet.

Epäilyjen tutkinta on vasta alussa. Poliisilla on toistaiseksi näyttöä laittomien maahantulojen järjestämisestä viime vuoden ajalta.

Poliisi katsoo, että kaikki kolme epäiltyä ovat olleet tavalla tai toisella järjestämässä laitonta maahantuloa. 30-vuotias on vangittuna. Kaksi muuta on pidätetty, ja heitä esitetään vangittaviksi perjantaina. Miehet ovat syntyneet ulkomailla, mutta asuvat Suomessa.

Laittoman maahantulon järjestämisestä voi saada enintään kaksi vuotta vankeutta. Myös sakkorangaistus on mahdollinen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.