Mainos

Suomen pankki: Väärennettyjä euroja liikkeellä aiempaa enemmän

Väärennettyjä euroseteleitä löytyi Suomessa alkuvuonna 521 kappaletta, tiedottaa Suomen Pankki.

Eniten löytyi 20 ja 50 euron seteliväärennöksiä. Suomen keskuspankin mukaan 20 euron väärennöksiä löytyi 263 kappaletta ja 50 euron 165 kappaletta.

Suomen Pankista kerrotaan, että väärennökset ovat Suomessa erittäin harvinaisia. Niitä löytyi nyt kuitenkin enemmän kuin viime vuoden alkupuoliskolla. Tuolloin väärennettyjä seteleitä löytyi yhteensä 188 kappaletta. Selkeää syytä väärennysten määrän kasvuun ei Suomen Pankin mukaan ole löydetty.

Mikäli seteliä epäilee väärennökseksi, sitä kannattaa verrata vastaavaan aidoksi tiedettyyn rahaan. Euroopan keskuspankin sivuilta löytyy lisää ohjeita väärennetyn setelin tunnistamiseen.

Suomen Pankki kehottaa toimittamaan väärennetyt rahat poliisille

EKP poistanut kierrosta lähes puoli miljoonaa seteliväärennöstä

Suomessa yksityiset käteisautomaattiyhtiöt on velvoitettu tarkastamaan eurosetelit, jotka palautetaan kiertoon automaattien kautta. Tästä syystä pankkiautomaateista on periaatteessa mahdotonta saada väärennettyjä seteleitä, Suomen Pankista kerrotaan.

Euroopan keskuspankin tiedotteen mukaan vuoden alkupuolella poistettiin kierrosta kaikkiaan 454 000 seteliväärennöstä. Väärennetyistä seteleistä 86 prosenttia oli 20 ja 50 euron seteleitä.

Euroseteliväärennösten määrä on kaikkiaan kasvanut viime vuoden alusta. Euroopan keskuspankin tilaston mukaan viime vuoden alkupuoliskolla löydettiin 331 000 väärennettyä seteliä. Euroseteleitä oli alkuvuoden aikana kierrossa yhteensä noin 17 miljardia kappaletta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.