Mainos

"Suomen Pankki tavoittelee vaikutusvaltaa EU:ssa"

Suomen Pankki tavoittelee Matti Louekosken mukaan vaikutusvaltaisen jäsenen osaa uudessa Euroopan keskuspankkijärjestelmässä. Louekosken mukaan euro tulee aikanaan kellumaan. Suomen Pankin johtokunnan jäsen Louekoski puhui Espoon elinkeinoelämän seminaarissa tänään. Euron suunniteltua käynnistymisvaihetta eli vuoden 1999 alkua Louekoski ei pitänyt kuluttajan kannalta dramaattisena.

-Periaatteena on, että kolmivuotisen siirtymäkauden aikana ei ketään velvoiteta euron käyttöön, mutta käytölle ei myöskään aseteta rajoituksia, Louekoski sanoi.

Louekoski korosti, ettei euroon siirtyminen vaikuta olemassa olevien talletusten tai lainojen ehtoihin, vaan asiakkaan ja rahalaitosten väliset sopimukset jatkuvat entisellään. Samassa tilaisuudessa Espoon kaupunginjohtaja Marketta Kokkonen muistutti, että Emuun valmistautuminen on uusi elementti kuntien rahoitushuollossa.

-Voittajia ovat ne, jotka toimivat riittävän varhain, hän sanoi. Kokkosen mukaan julkisen hallinnon maksuliikenne siirtyy euroon vuoden 2002 alusta.

-Tätä aikataulua noudattavat myös julkishallinnon talousarviot, muut taloussuunnitelmat, julkiset maksut, tulonsiirrot, verotus ja kirjanpito, hän sanoi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.