Mainos

Suomen Pankki: Talous kasvaa vasta vuonna 2011

Talouden elpyminen on Suomen Pankin mukaan hidasta. Bruttokansantuote pääsee keskuspankin mukaan selvään kasvuun vasta vuonna 2011.

Rahapolitiikan elvytyksen poistaminen ei pääjohtaja Erkki Liikasen mukaan ole toistaiseksi ajankohtaista.

Suomen talouden hidas toipuminen johtuu Suomen viennin nojaamisesta investointitavaroihin.

- Niin kauan kuin teollisuuden kapasiteettia on paljon käytössä ja kysyntä on heikkoa, niin investoinnit eivät vauhditu. Ja tämä lykkää meidän elpymistä, Liikanen selittää.

Liikasen mukaan Suomessa pitäisi nyt valmistautua maailmantalouden kasvun kiihtymiseen.

- Lisäksi teollisuuden pitäisi keskittyä hakemaan sellaisia markkinoita ja tuotteita, jotka uudessa tilanteessa voivat olla kilpailukykyisiä. Siinä tarvitaan politiikan, yritysten, kaikkien yhteistyötä, Liikanen opastaa

Suomen Pankin mukaan Suomen kokonaistuotanto supistuu tänä vuonna 7,2 prosenttia eli 2,2 prosenttiyksikköä aiemmin arvioitua enemmän. Ensi vuonna talous elpyy nollakasvuun, kun Suomen Pankki vielä keväällä ennusti 1,1 prosentin laskua. Vuonna 2011 bruttokansantuote kasvaa 1,6 prosenttia.

Työllisyyden heikentyminen jatkuu Suomen Pankin mukaan kahtena seuraavana vuotena. Työttömyysaste nousee lähes 11 prosenttiin. Kokonaistuotannon lasku ja käänne on jyrkempi kuin kevään ennusteessa arvioitiin. Syvä sukellus johtuu viennin suuresta osuudesta taloudessa.

(MTV3 )

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.