Mainos

Suomen Pankki selättää oman tutkijansa puheet

Suomen Pankissa tutkijana työskentelevä Kari Takala ennusti, että asuntojen hinnat tulevat Suomessa tippumaan kolmanneksen viime kevään huipputasosta. Nyt Suomen Pankki sanoutuu kokonaan irti Takalan lausunnoista, kertoo Kauppalehti.

- Takalan näkemykset eivät millään tavoin perustu Suomen Pankin analyyseihin tai kantaan, emmekä ole tienneet tästä artikkelista etukäteen ollenkaan, sanoo Suomen Pankin rahapolitiikka- ja tutkimusosaston osastopäällikkö Antti Suvanto.

Tutkija Takalan ennuste julkaistiin Suomen asiakastiedon Majakka -julkaisussa. Takala huomauttaa, että Suomen asuntojen hintakehitys on myötäillyt pitkään Yhdysvaltain asuntohintakehitystä.

Suomen Pankin mukaan Takalan ennusteita varten on tarkkailtu ainoastaan asuntojen hintoja. Asuntojen hinnat määräytyvät yleistaloudellisen tilanteen mukaan.

- Missään ennusteissa ei ole nähty niin rajua yleistaloudellista laskua, joka aiheuttaisi asuntojen hintojen näin roiman putoamisen, Suvanto kommentoi.

Suomen Pankin mielestä Takalan tutkimukset ovat hänen omaa harrastettaan, eivätkä pankin käsitys hintatasosta.

Vuonna 2002 Suomen Pankki sanoutui samaan tapaan irti Kari Takalan lausunnoista. Tuolloin Takalan mielestä asunnot olivat jopa 20 prosenttia ylihintaisia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.