Mainos

Suomen Pankin taideaarteet kiinnostavat kansaa

Tänään on odotettavissa kuhinaa Suomen Pankin päärakennuksessa Helsingissä, kun tavalliset ihmiset pääsevät ensimmäistä kertaa tutustumaan suljettuun linnakkeeseen ja sen taideaarteisiin. Suomen Pankki juhlistaa avoimilla ovilla 200-vuotista historiaansa neljän päivän ajan.

Tiedottaja Eeva Kristiina Lahtinen kertoo, että puhelimet ovat pirisseet näinä päivinä kovasti. -Ihmiset ovat kyselleet, pitääkö varata aika opaskierrokselle, jotta varmasti pääsee mukaan. Niin ei kuitenkaan tarvitse tehdä. Ovet avataan tänään kello 17 ja sisään voi tulla kuka tahansa. Saleissa on keskusteluoppaita, jotka kertovat talon teoksista. Odotamme, että ihmiset lähtevät liikkeelle varsinkin viikonloppuna, jolloin näyttely on avoinna päiväsaikaan, Lahtinen kertoo.

Snellmaninaukion näyttelyssä on esillä 104 teosta pankin omasta kokoelmasta, jossa on noin 1 200 teosta. Osa teoksista kuuluu kiinteästi rakennukseen, kuten Juho Rissasen lasimaalaukset pääkonttorin portaikossa ja Lennart Segerstrålen Finlandia-freskot.

Taidenäyttelyn on suunnitellut johtava konservaattori Hannele Heporauta. Esillä on muun muassa taidekokoelman aarre, Akseli Gallen-Kallelan Pariisissa maalaama kuuluisan Aino-taulun ensimmäinen versio. Varsinainen Aino-triptyykki on Ateneumin taidemuseossa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.