Mainos

Suomen Pankin johtajakysymys syksyyn

Eduskunnan pankkivaltuusto on ottanut aikalisän Suomen Pankin johtajakysymyksessä. Johtokunnan jäsenmäärä pysyy toistaiseksi kolmena.

Suomen pankin johtajakysymys yhä avoinna.

Eduskunnan pankkivaltuusto päätti tänään yksimielisesti, että kysymys pankin johtokunnan jäsenten lukumäärästä jäädytetään kesän ajaksi. -Tarkoitus ei ole edetä kesällä pankin johtokunnan täydentämistä koskevassa asiassa, pankkivaltuuston puheenjohtaja Ilkka Kanerva sanoi pankkivaltuuston kokouksen aikana järjestetyssä tiedotustilaisuudessa. -Syksyllä katsotaan, täydennetäänkö johtokuntaa, hän lisäsi. Arvioitavaksi tulee silloin se, tarvitaanko Suomen Pankin johtokunnassa kolme, neljä tai viisi jäsentä.

Kanervan mukaan asian käsittelyn jäädyttäminen sisältää vetoomuksen, että pankkivaltuuston jäsenet pidättäytyisivät antamasta lausuntoja johtokunnan koosta kesän ajan. "Ruokolahden leijona" pidettäisiin näin Kanervan sanoin häkissä tämän kesän ajan. Suomen Pankin johtokunnan jäsenmäärä on herättänyt poliittista keskustelua siitä lähtien, kun presidentti Tarja Halonen nimitti johtokuntaan Sinikka Salon viime vuonna. Tuolloin johtokunnan jäsenmäärä väheni kolmeen. Suomen Pankin johtokuntaan kuuluvat tällä hetkellä Salon ohella pankin pääjohtaja Matti Vanhala ja Matti Louekoski. Pankkivaltuusto esitti Salon nimityksen yhteydessä neljää jäsentä, ja useissa puolueissa on sen jälkeen kannatettu jäsenmäärän lisäämistä, joten kiistelyssä olisi kiivaankin kesäjutun aineksia.

Täysivaltaisuus lomista huolimatta

Kanervan mukaan jäsenmäärän lisäämistä ei ole ollut korrektia esittää heti presidentin viime syksyisen päätöksen jälkeen. Asiaa ei ole siten pankkivaltuustossa valmisteltu, ja valmistelu alkaa tämän päiväisen päätöksen jälkeen vasta syksyn kokousten myötä. Seuraava pankkivaltuuston sääntömääräinen kokous pidetään syyskuussa. Kanerva kertoi, että Vanhala oli vakuuttanut johtokunnan toimivan täysivaltaisena kesän ajan jopa kesälomien kustannuksella. Kolmen jäsenen mallia on arvosteltu mm. päätösvaltaisuuden vaarantumisella yhdenkin jäsenen ollessa poissa. -Hätäratkaisuja ei tarvita, Kanerva vakuutti. Hänen mukaansa pankkivaltuuston kokouksessa ei ollut esillä ketään tiettyä henkilöä mahdolliseksi uudeksi johtokunnan jäseneksi.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja