Mainos

Suomen päätoimittajien palkinto 45 minuuttia -ohjelmalle

MTV3:n ajankohtaisohjelma 45 minuuttia on palkittu Päätoimittajien yhdistyksen journalistipalkinnolla. Tunnustus on suuruudeltaan 5000 euroa.

Noin viiden vuoden välein myönnettävä palkinto luovutettiin nyt ensi kertaa tv-ohjelmalle. Palkintoperusteissa kiiteltiin ohjelman kykyä nostaa esille merkittäviä yhteiskunnallisia epäkohtia.

Päätoimittajien yhdistys katsoi 45 minuuttia -ohjelman palkinnon arvoiseksi, sillä ohjelma on osoittautunut merkittäväksi yhteiskunnallisen keskustelun herättäjäksi.

- Ohjelma on tehnyt viime vuosien aikana erinomaista työtä, esimerkkeinä mainittakoon jutut SPR:n Veripalvelun väärinkäytöksistä, eläintenhoidon laiminlyönneistä ja venäläisten tekemistä tonttikaupoista suomalaisten sotilasalueiden tuntumassa, luettelee yhdistyksen puheenjohtaja Heikki Hakala.

- 45 minuuttia on onnistunut nostamaan esille yhteiskunnan merkittäviä epäkohtia usein ensimmäisenä tiedotusvälineenä ja saanut aikaan sekä vilkasta keskustelua että konkreettisia muutoksia, Hakala selventää palkintoperusteita.

Heikki Hakala on Etelä-Suomen Sanomien päätoimittaja.

- Me päätoimittajat olemme myös vaikuttuneita ohjelman tavasta pureutua aiheisiinsa tutkivan journalismin ottein ja asenteellisuutta välttäen. Arvostettavaa on myös MTV3:n halu panostaa journalistisesti korkealuokkaiseen ohjelmaan, Hakala lisää.

Palkinto kannustaa eteenpäin

Palkinto ja sen myöntämisen perusteet ilahduttavat ja innostavat ohjelman toimitusta.

- Kovalla työllä ansaittu palkinto on mahtava juttu, koska usein tutkivasta journalismista saa palkinnoksi vain painostusta tv-ohjelmien kohteilta. Tosiasioiden kertojasta ei aina pidetä, sanoo ohjelman vastaava tuottaja Jussi Eronen.

- Erityisen hienoa on saada tunnustusta päätoimittajilta, media-alan terävimmältä kärjeltä. Olen tämän 45 minuuttia -joukkueen johtamisessa viiden vuoden ajan järjestelmällisesti panostanut tutkivaan journalismiin. Meidän valttimme ovat lahjakkaat, määrätietoiset ja motivoituneet tekijät sekä työryhmän hyvä yhteishenki, Eronen pohtii.

Päätoimittajien yhdistyksen myöntämä journalistipalkinto kannustaa ohjelman tekijöitä myös jatkossa. Ensi syksynä 15 vuotta täyttävä ohjelma uudistuu syyskuussa ulkoiselta ilmeeltään.

- Saamme uuden, entistä näyttävämmän ja tilavamman studion. Myös koko lähetyksen graafinen ilme muuttuu. Voimme omien tutkivien aiheidemme lisäksi reagoida yhä joustavammin myös päivän mielenkiintoisimpiin uutisiin, Jussi Eronen valottaa tulevaa.

Suomen palkituin ajankohtaisohjelma

45 minuuttia -ohjelmalle on viime vuosina myönnetty lukuisia journalistipalkintoja.

Ohjelma on saanut muun muassa kahdesti Tutkivan journalismin yhdistyksen Lumilapio-palkinnon vuosina 2008 ja 2010. Suuren Journalistipalkinnon ohjelma on saanut Vuoden 2008 journalistisesta teosta. Syksyllä 2009 45 minuuttia oli Euroopan parlamentin journalismipalkintokilpailun tv-sarjan kansallinen voittaja.

(MTV3)

Katso Päätoimittajien yhdistyksen Heikki Hakalan sekä 45 minuuttia -ohjelman Jussi Erosen haastattelu: (Huomenta Suomi 25.5.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.