Mainos

"Suomen on pysyttävä Afganistanissa"

Huomenta Suomen vieraana olleen eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan Pertti Salolaisen (kok.) mukaan Suomen on pysyttävä Afganistanissa pari vuotta.

- Suomi ei voi lähteä Afganistanista. Meidän on pysyttävä siellä ainakin pari vuotta, Salolainen painottaa.

- Suomen on panostettava siviilikriisinhallintaan. Meidän on annettava enemmän kehitysapua, kouluttaa oikeusjärjestelmää, poliiseja ja sotilaita niin, että afgaanit itse pystyisivät vastaamaan turvallisuudestaan ja yhteiskunnastaan tulevaisuudessa.

Salolainen on pessimistinen maan tulevaisuuden suhteen: maa on etnisesti hajallaan, huumeparoneiden johtama ja korruptoitunut. Afganistanin tilaa ajatellessa pitää hänen mukaansa myös huomioida naapurimaa Pakistanin tilanne. Alueella käydään laaja-alaista, rajat ylittävää sotaa, eikä Afganistanin tilannetta saada stabilisoitumaan, mikäli esimerkiksi äärimuslimit pääsevät voitolle Pakistanissa.

Salolainen toivoo EU:lle näkyvämpää, merkittävää roolia Lähi-idän tilanteen ratkaisemisessa. Yhdysvaltain entisen presidentin George W. Bushin hallinto jätti alueelle huonon maineen sotilasoperaatioineen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.