Mainos

Suomen ohjuskauppa vielä harkinnassa

Suomi harkitsee edelleen ohjuskauppoja viiden tarjouksen kesken.

Puolustusministeriön tiedotuspäällikkö Osmo Kolehmainen kumoaa olettamukset, joiden mukaan Suomi olisi hankkimassa yhdysvaltalaisia panssarintorjuntaohjuksia.

Puolustusministeriön tiedotuspäällikkö sanoo, että mukana ovat edelleen neljä muutakin Suomessa testattua ohjusjärjestelmää. Yhdysvaltalaisen ohjustoimittajan kanssa kilpailevat ruotsalainen, yhteiseurooppalainen, ranskalainen ja israelilainen järjestelmä.

Tiedotuspäällikkö Erkki Paukkunen pääesikunnasta vahvisti aiemmin tiedon, jonka mukaan Suomi ja Yhdysvallat neuvottelevat ohjuksien ja laukaisualusten kaupasta.

Kaupan arvo olisi Yhdysvaltojen puolustusministeriön mukaan lähes 1,5 miljardia markkaa. Kauppaan kuuluisi yli 3000 ohjusta ja 250 laukaisualustaa. Yhdysvaltain puolustusministeriön mukaan ohjukset parantaisivat Suomen turvallisuutta ja samalla kehittäisivät Suomen ja Yhdysvaltain asevoimien yhteensopivuutta.

Suomen maavoimat suunnittelee lisäävänsä välineistöään kaikkiaan noin 5,2 miljardilla markalla. Menoissa ei ole mukana erillistä, reilun kahden miljardin markan arvoista kuljetushelikoptereiden hankintasuunnitelmaa.
(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.