Suomen meriliikenne uhkaa pysähtyä torstaina – Viking Line: vaikutuksia ei vielä tiedetä

Myös matkustajaliikenne merillä uhkaa pysähtyä pääsiäisenä jäänmurtajien jumiutuneen työehtokiistan takia.  

Suomen Merimies-Unioni ja Konepäällystöliitto ilmoittivat tänään, että jäänmurtolakkoa koskevat tukitoimet pysäyttävät kaiken ulkomaan lasti- ja matkustajaliikenteen Suomen satamissa. Meriliikenne pysähtyisi torstaina 2. huhtikuuta kello 14 alkaen.  

Viking Linelle tieto mahdollisen lakon ulottumisesta myös matkustajaliikenteeseen tuli täytenä yllätyksenä. Varustamon viestinnästä kerrotaan, että he selvittävät parasta aikaa työtaistelun vaikutuksia. Aiempana tietona oli, että vain rahtiliikenne olisi pysähtynyt.  

Työntekijäliittojen ja Arctia Shippingin työehtosopimuskiistaa sovitellaan parasta aikaa valtakunnansovittelijan toimistolla. Keskustelut alkoivat tänään kello 14. Työntekijäpuoli on hylännyt tähän mennessä kaksi sovittelijan antamaa sovintoehdotusta.  

Arctia Shippingin jäänmurtajat ovat olleet lakossa jo muutaman viikon.  
Viking Linen tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Svahnström valittelee, että lakonuhka osuu pääsiäiselle, joka on vilkasta risteilyaikaa. Viking Linen pääsiäislähdöt ovat lähes loppuunmyytyjä.  

Varustamoyhdistyksen toimitusjohtaja Olof Widén huomauttaa, etteivät varustamot ole osapuolena työehtokiistassa. Tieto lakonuhan ulottumisesta matkustajaliikenteeseen tuli myös heille täytenä yllätyksenä.  

Uutista muutettu 14:49: Jutussa mainittiin aiemmin, ettei mahdollisella tukilakolla olisi vaikutusta Viking Linen risteilijöihin.  Yhtiöstä kerrottiin hetki sitten, että se selvittää tilannetta ja tiedottaa asiasta lisää.


Lue myös:

    Uusimmat