Mainos

Suomen maaseutupolitiikka saa kiitosta OECD:ltä

Suomen maaseutupolitiikka on onnistunut hyvin ja toiminut tehokkaasti. Kehityserot kaupunkien ja maaseudun välillä ovat pienet ja julkiset palvelut toimivat maaseudullakin kohtalaisen hyvin, arvioi OECD raportissaan.

Raportin on tilannut maaseutupolitiikan yhteistyöryhmä YTR. Raportissa suositellaan, että YTR irrotetaan maatalousministeriöstä ja että sille annetaan oma budjetti.

Jotta kehitys jatkuisi hyvänä, tulee palvelujen turvaaminen entistäkin tärkeämmäksi. Toisin kuin useimmissa järjestön jäsenmaissa, Suomessa maaseutu ei ole selvästi köyhempää kuin kaupunkiseudut, eivätkä lasten ja nuorten koulutustulokset jää keskiarvon alle.

OECD:n maaseudun kehittämisosaston päällikkö Nicola Crosta totesi, että maaseutumaiset alueet kaikkialla kehittyneissä maissa kohtaavat samankaltaisia ongelmia; globalisaation vaikutus tuntuu, liikkuvuus kasvaa ja maatalouden taloudellinen merkitys vähentyy.

Muuttoliike on perinteisesti suuntautunut maalta kaupunkiin. Mutta monessa maassa alkaa näkyä myös vastakkaista liikettä, kun kaupunkilaiset pakenevat kalliita asumiskustannuksia ja turvattomuutta maaseudulle. Muuttoliikkeen kääntäminen ei kuitenkaan onnistu, elleivät palvelut pelaa myös maaseudulla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.