Mainos

Suomen luottoluokitus takaisin parhaaseen luokkaan

Kaikki kolme kansainvälistä luotottajaa ovat nostaneet Suomen valtion takaisin parhaimpaan luototusluokkaansa. Suomen luottoluokitus on nyt samalla tasolla kuin ennen 1990-luvun alun talouslamaa.

Kansainvälinen luottoluokittaja Standard & Poor's S&P nosti tänään Suomen valtion pitkäaikaisten velkojen luokan parhaimpaan mahdolliseen. Kun myös kaksi muuta luokittajaa on jo aiemmin tehnyt saman, Suomi palaa lamaa edeltävään tilanteeseen. Mitä paremmat luokitukset, sen halvemmalla valtio voi odottaa saavansa lainaa.

Edellisen kerran kolme luottoluokittajaa sijoittivat Suomen valtion lainat parhaimpaan luokkaansa vuonna 1990. Heikoimmillaan Suomen luokitukset olivat vuosina 1993-1996.

S&P:n mukaan luokituksen nosto heijastaa pitkään jatkunutta kurinalaista finanssipolitiikkaa ja julkisen velan vähentämistä. Luottoluokittajan mukaan heikentyneessäkin taloustilanteessa Suomen hallitus on sitoutunut budjettiylijäämiin ja velanvähentämiseen edelleen.

S&P pitää Suomen talouden rahoitustilannetta yhtenä EU-maiden parhaista. Standard & Poor's uskoo Suomen julkisen velan jäävän keskipitkällä aikavälillä lähelle nykyistä tasoa eli noin 43 prosenttiin bruttokansantuotteesta.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.