Suomen luonnon päivää juhlittiin Nuuksiossa tyylillä – 150 laulajan sekakuoro kajautti Finlandian

Jylhät metsämaisemat ja Sibeliuksen Finlandia – kansallisromantiikka huipussaan 1:45

Tänään vietettiin Suomen luonnon päivää. Ensimmäistä kertaa luonnon päivä oli myös liputuspäivä. Näin Suomesta tuli ensimmäinen valtio maailmassa, joka liputtaa luontonsa kunniaksi.

Juhlapäivänä lähes kaikissa kansallispuistoissa kuultiin kuoromusiikkia. Espoon Nuuksiossa kallioilta reilun tunnin mittaisen ohjelmiston kajauttivat Ylioppilaskunnan laulajat ja Tapiolan kuoro. 150-päistä sekakuoroa johti Pasi Hyökki, johon konserttipaikka teki vaikutuksen.

– Erittäin inspiroiva ja hieno paikka, kuin tehty konsertin pitoon. On ihme, ettei täällä ole aiemmin järjestetty tällaista ulkoilmakonserttia, Hyökki sanoo.

Kuoron ohjelmisto Nuuksion Mustalammen kallioilla päättyi Jean Sibeliuksen Finlandiaan.

– Suomalaiset taiteilijat on ammentaneet luonnosta valtavasti ja nimenomaan laulutaide on suomalaista luontoa täynnä.

Hyökille luonto merkitsee irtautumista arjesta, kun on tarve ajatella muita asioita ja rentoutua. Myös konserttiin äitinsä kanssa tunnelmoimaan saapunut Piia Nurminen arvostaa luonnossa sen rauhoittavaa vaikutusta.

– Luonto antaa aika paljon energiaa. Olen lapsesta saakka ollut sellainen, että metsään on aina hyvä tulla. Joskus jos harmittaa tai on iloinen, niin tämä rentouttaa, Nurminen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat