Mainos

Suomen lapset Euroopan kärjessä hyvinvoinnissa

Lasten hyvinvointia kartoittaneen brittiselvityksen mukaan Suomi sijoittuu sijalle viisi lähes kolmenkymmenen EU-maan vertailussa.

Lasten hyvinvointia on mitattu seitsemällä eri osa-alueella, joita ovat: mm. lasten terveys, koulutus ja asumisen laatu.

Suomi sijoittuu kaiken kaikkiaan hyvin, mutta "lasten terveys" -osiossa Suomi jää selvästi jälkeen mm. muita Pohjoismaita. Terveys -osiossa Suomi jää sijalle 12, mikä herättää huomiota, kun esimerkiksi naapurimaa Ruotsi on ykkössijalla lasten terveydessä. Kakkossijalla on Hollanti ja kolmantena Tanska (Islanti neljäs, Luxemburg viides, Norja kuudes).

Lasten terveyttä mitattaessa on otettu huomioon vauvakuolleisuus, vauvojen syntymäpaino, rokotetilanne ja lasten terveyskäyttäytyminen (esim. hampaiden pesu, hedelmien syönti, liikunta).

Ruotsin hyvä terveystulos selittyy sillä, että vastasyntyneiden kuolleisuus on vähäinen, ja lasten syntymäpaino korkeampi kuin monessa muussa maassa.

Selvitys on tehty vuoden 2006 tiedoilla Yorkin yliopistossa. Selvityksen tilasi brittiläinen Child Poverty Action Group, joka pitää Britannian tulosta heikkona. Britannia jäi koko selvityksessä sijalle 24.

(MTV3)

Koko selvitys (englanniksi)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.