Mainos

Suomen laajin sarjakuvatapahtuma Helsingissä

Sarjakuvien ja tieteiskirjojen ystävät kokoontuvat joukolla Helsinkiin loppuviikon ajaksi. Kuvia ja kuvitelmia -nimisen yhteisfestivaalin ohjelmaa riittää perjantaista sunnuntaihin. Sarjisväki kokoontuu keskustaan VR:n makasiineille ja scifi-ihmiset Lasipalatsin tiloihin.

Sarjakuva

Katso Terhi Salmisen juttu aiheesta (Kymmenen uutiset 17.8.)
Kiinnostus ja arvostus sarjakuvaa kohtaan on noussut viime vuosina voimakkaasti. Suomen kaikkien aikojen laajimmassa sarjakuva- ja sciene fiction -tapahtumassa on esillä sekä Muumeja että kristillistä sarjakuvaa, sarjakuva-aiheisia elokuvia ja jopa ooppera.

Sarjisfestivaalin ykkösvieras, ranskalainen piirtäjälegenda Enki Bilal esittelee elokuvansa Tykho Moon Ateneumin taidemuseossa jo perjantaina kello 18. Bilal on kuultavana lauantaina kello 13.30 haastattelussa festivaalin pääareenalla, VR:n makasiineilla.

Makasiinien lauantaiohjelmistossa ovat myös belgialainen avantgardistiryhmä Fréon, Yhdysvalloissa asuva kirjailija Neil Gaiman, intialainen poliittinen animaattori Sharad Sharma ja kohupiirtäjä Mike Diana Yhdysvalloista. Lisäksi useat kotimaiset käsikirjoittajat ja piirtäjät kertovat makasiineilla töistään. Esimerkiksi Naisen kanssa -tiimi on paikalla niin lauantaina kuin sunnuntainakin. Simo Frangén ja Pasi Heikura analysoivat Minä mies 4 -teosta lauantaina. Juba "Viivi ja Wagner" Tuomola kertoo siasta ja naisesta makasiineilla sunnuntaina. Festarin ainoa takaisku on se, että eurooppalaisen Mikki Hiiren italialainen piirtäjä Romano Scarpa ei pääse paikalle sairastumisen takia.

Millennium Finncon -tapahtuma (18.-20.8.)

Scifi-väen tapahtuman Finnconin pääohjelmisto sijoittuu Lasipalatsin Bio Rexin tiloihin. Perjantaina on "akateemista ohjelmaa". Tutkijat ja kirjailijat hahmottelevat tulevaisuuden visioita monissa paneeleissa. Lauantaina kolme Finnconin kirjailijavierasta, Neil Gaiman, brittiläinen Stephen Baxter ja skotti Ken McLeod pitävät iltapäivän mittaan puheenvuoronsa. Sunnuntaina nämä kunniavieraat ovat yleisön tentattavana Bio Rexissä kello 14.30 alkaen.

(STT-MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.