Mainos

Suomen kuluttajahintojen nousu euroalueen nopeinta

Inflaatio eli kuluttajahintojen nousu vuositasolla pysyi korkealla helmikuussa. Tilastokeskuksen seurannan mukaan inflaatio kuitenkin hidastui hieman tammikuusta. Helmikuussa inflaatio oli 3,7 prosenttia, ja tammikuussa 3,8 prosenttia.

Vielä viime vuonna inflaatio pysytteli keskimäärin 2,5 prosentissa. Inflaation vauhdittuminen selittyy sillä, että jo tammikuussa useiden tuotteiden ja palvelujen hinnat nousivat.

Tammikuusta helmikuuhun kuluttajahinnat kohosivat vielä 0,5 prosenttia. Eniten ovat nousseet asumiskustannukset, kun asuntolainojen korot, asuntojen hinnat ja vuokrat sekä sähkö ovat kallistuneet. Myös polttoaineiden, elintarvikkeiden sekä ravintoloiden ja kahviloiden hinnat ovat nousseet selvästi viimevuotisesta.

Tilastokeskuksen seurannan mukaan hieman jarrua inflaatiolle tuli autokaupasta, kun veromuutos laski henkilöautojen hintoja. Myös viihde-elektroniikka halpeni viimevuotisesta.

Suomen kuluttajahintojen nousu oli nopeampaa kuin koko euroalueella. Vauhti ylitti tuntuvasti Euroopan keskuspankin 2 prosentin tavoitteen.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.