Mainos

Suomen koulujärjestelmä jälleen valokeilassa maailmalla

Suomen koulutusjärjestelmä saa jälleen suitsutusta maailmalla. Moneen kertaan uutisoitu, kehuttu ja ihmetelty PISA-tutkimuksen tulos puhuttaa yhä, neljän vuoden jälkeenkin.

Vuonna 2006 suomalaisoppilaat olivat luonnontieteissä ja matematiikassa OECD-maiden parhaita, ja lukutaidossa toiseksi parhaita. Britannian yleisradioyhtiö BBC ei voi lakata pohtimasta, mikä on Suomen koulujen salaisuus. BBC toivoi opetusministeri Henna Virkkusen paljastavan menestykseen johtaneita syitä.

Virkkunen sanoi haastattelussa, että menestyksen avaimet löytyvät pätevistä opettajista. Myös suomalaisella koulutusfilosofialla on vaikutuksensa, sillä Suomessa ei jätetä heikommin osaavia oppilaita oman onnensa nojaan.

BBC kiitteleekin nettiartikkelissaan Suomea siitä, että joissakin oppiaineissa heikommin pärjääviä oppilaita autetaan ja kannustetaan. Heitä ei myöskään eristetä koululuokissa muista oppilaista omaksi ryhmäkseen.

Opetusministeri Henna Virkkunen kertoo kuitenkin, että jatkossa päämääränä on keskittyä myös lahjakkaimpien oppilaiden tarpeisiin.

- Suomalainen koulujärjestelmä tukee voimakkaasti oppilaita, joilla on oppimisvaikeuksia. Meidän täytyy kuitenkin antaa huomiota myös lahjakkaille oppilaille. Nyt olemme aloittaneet pilottiprojektin, jossa tuetaan niitä oppilaita, jotka ovat lahjakkaita tietyissä aineissa, Virkkunen kertoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.