Suomen kouluissa syödään kaukaa haettua kalaa

Suomalaisilla työpaikoilla ja kouluilla syödään nihkeästi kotimaista kalaa, moittii WWF Suomi. Nyt järjestö haastaa julkista ruokahuoltoa ryhdistäytymään asiassa.

Tänään lähettämässään haasteessa WWF Suomi haastaa työpaikkaruokalat, varuskuntien ja koulujen keittiöt sekä muun julkisen ruokahuollon edistämään kotimaisen kalan käyttöä.

Hinta on kuitenkin keskeinen hidaste kotimaisen kalan käytölle, vastaa Lahden Aterian toimitusjohtaja Tuulia Pelli MTV3 Uutisten haastattelussa.

- Uskon, että tarvitsemme uudenlaista yhteistyötä niin tuotekehittelyn kuin kalastuselinkeinonkin kanssa.

Kotimaisista kalalajeista olisi WWF Suomen mukaan mahdollista lisätä eniten silakan, vajaahyödynnettyjen särjen ja lahnan sekä sisävesillä muikun käyttöä.

Jopa 80 prosenttia julkisen ruokahuollon tarjoamasta kalasta on peräisin Suomen rajojen ulkopuolelta.

(MTV3)

Katso Päivi Mäki-Petäjän juttu

Lue myös:

    Uusimmat