Suomen kokonaistuotanto kääntyi kasvuun

Suomen talouden kokonaistuotanto oli toukokuussa 0,8 prosenttia suurempaa kuin viime vuoden toukokuussa, kertoo Tilastokeskus. Huhtikuuhun verrattuna kokonaistuotanto kasvoi 0,2 prosenttia.

Kaupan myyntimäärät kasvoivat viime vuoden toukokuusta kolme prosenttia. Autokauppa vilkastui peräti 13 prosenttia. Vähittäiskauppa kävi puolestaan neljä prosenttia edellisvuotista vilkkaammin.

Teollisuustuotanto väheni viime vuoden toukokuusta 1,7 prosenttia. Metalliteollisuudessa laskua oli kuusi prosenttia, elektroniikka- ja sähkötuotteiden valmistuksessa peräti kahdeksan prosenttia. Puu- ja paperiteollisuuden tuotanto sen sijaan kasvoi neljällä prosentilla. Energiahuollon tuotanto oli toukokuussa peräti 26 prosenttia viimevuotista suurempaa.

Maa- ja metsätalouden tuotanto lisääntyi kymmenen prosenttia viime vuoden toukokuusta. Metsien hakkuut lisääntyivät peräti 24 prosentilla. Lihantuotanto kasvoi neljä prosenttia, mutta maidontuotanto puolestaan väheni kolme prosenttia. Liikenne vilkastui kaksi prosenttia viime vuoden toukokuusta. Rakentaminen puolestaan oli toukokuussa kaksi prosenttia viimevuotista vähäisempää.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat