Suomen kohtalonhetket: Illalla ratkeaa pelaako Leijonat kullasta

Suomi kohtaa tänään jääkiekon MM-kisojen välierässä Venäjän. Illalla kello 21.15 alkavan välierän voittaja luistelee finaaliin ja häviäjä joutuu tyytymään pronssiotteluun.

Suomi on mukana välierissä kahden vuoden tauon jälkeen ja lähtee haastamaan Venäjän heränneen karhun.

Suomi eteni välieräotteluun, kun se voitti eilen Norjan hallitusti 4-1. Suomen tehomiehenä hääri kaksi ylivoimamaalia laukonut Jarkko Immonen. Hän sai molempiin maaleihinsa komeat, lähes identtiset, syötöt 19-vuotiaalta Mikael Granlundilta.

Hieman alavireisesti läpi kisojen esiintynyt Venäjä kaatoi eilen omassa puolivälierässään Kanadan maalein 2-1. Venäjä oli pitkään 0-1 tappiolla, mutta Aleksei Kaigorodovin ja Ilja Kovaltshukin viimeisen erän maalit nostivat Venäjän voittoon.

Suomi hakee toista voittoa Venäjästä

Suomi ja Venäjä ovat kohdanneet näissä MM-kisoissa jo kerran aikaisemmin. Tuon välisarjan ottelun Suomi voitti rangaistuslaukauskisan jälkeen 3-2.

Venäjä on kuitenkin parantanut peliään läpi turnauksen. Turnauksen alussa se ei pelannut joukkueena, vaan taitavat yksilöt pyrkivät ratkaisuihin itsekseen. Valtaisa taito onkin se asia, mikä Suomen pitää saada kuriin tänä iltana.

Suomen joukkueen puolustukseksi sanottakoon, että myös se on parantanut peliään turnauksen edetessä. Leijonat ovat osoittaneet, että peliä ei luovuteta missään vaiheessa. Se nousi tappioasemasta voittoon muun muassa Venäjää, Norjaa ja Slovakiaa vastaan.

Suomi peittosi Venäjän 2007

Edellisen kerran Suomi ja Venäjä kohtasivat välierissä vuonna 2007. Silloin Mikko Koivu teki jatkoaikamaalin ja Suomi meni finaaliin maalein 2-1.

Finaalipaikasta taistelevat tänään myös Tshekki ja Ruotsi. Heillä on edessään aikaisempi peli, joka alkaa kello 17.15 Suomen aikaa.

Sekä finaali että pronssiottelu pelataan sunnuntaina.