Mainos

Suomen kilpailukyky maailman huippuluokkaa

Huolimatta korkeista veroistaan ja laajasta sosiaaliturvastaan Pohjoismaat ovat edelleen maailman kilpailukykyisempiä talousalueita. Suomelle ykköstila on kolmas perättäinen.

World Economic Forumin Global Competitiveness -kilpailukykyvertailun mukaan Pohjoismaat Suomi etunenässä ovat edelleen maailman kilpailukykyisimpiä maita.

Kärkipaikalla komeilevan Suomen vahvuuksia ovat vertailun mukaan muun muassa kansantalouden erinomainen tila, yritysten innovatiivisuus ja alhainen korruptio. Heikkouksia ovat puolestaan korkea verotus ja työmarkkinoita rajoittavat tiukat säännöt.

Suomen jälkeen vertailussa toiseksi sijoittui Yhdysvallat ja kolmanneksi Ruotsi. Kärkikolmikko on sama kuin viime vuonna.

Suomen ja Ruotsin lisäksi muut Pohjoismaat sijoittuvat kilpailukykyraportissa myös etukaartiin. Tanska sijoittuu neljänneksi ja Islanti seitsemänneksi, Norjan sijoitus on yhdeksäs.

Kärkikymmenikköön yltävät Pohjoismaiden ja Yhdysvaltojen lisäksi Taiwan (neljäs), Singapore (viides), Sveitsi (kahdeksas) ja Australia (kymmenes). Heikoiten vertailussa pärjäsi Afrikan Tshad.

Tutkimus perustuu markkinatietoon ja mielipidemittauksiin 117 maassa. Tutkimuksessa todetaan muun muassa, että Pohjois-Euroopan maat haastavat ajatuksen siitä, että korkea verotus ja sosiaaliturvajärjestelmä rajoittaisivat maan kilpailukykyä.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.