Mainos

"Suomen kemikaalivalvonta ontuu"

Kemikaalien valvonta Suomessa saa Suomen luonnonsuojeluliitolta suoraa kritiikkiä. Liiton mielestä suomalaisten turvallisuutta ei ole taattu lain edellyttämällä tavalla, ja tilanne on luultavasti vain pahenemassa.

Tuontitavaroiden ja -elintarvikkeiden valvonnassa on liiton mielestä selviä puutteita. Esimerkiksi vaarallista melamiinia sisältävien ruoka-aineiden myynti Suomessa huomattiin vasta Hollannin viranomaisten ansiosta.

Myös lasten lelujen turvallisuutta on jouduttu epäilemään viimeaikaisten myrkkymaali- ja pehmitinaineskandaalien vuoksi.

Luonnonsuojeluliitto peräänkuuluttaa tulliin ja Kuluttajavirastoon lisää henkilökuntaa, jotta tuontitavaroiden valvontaa voitaisiin tehostaa sitä mukaa kun tuonti lisääntyy.

- Suomen viranomaisten on otettava kuluttajia suojelevan lainsäädännön velvoitteet tosissaan ja suojeltava kansalaisia. Vain valvontaa lisäämällä kansalaiset välttyvät vastaisuudessa kulutustavaroiden ja ruoka-aineiden sisältämien vaarallisten aineiden aiheuttamilta huolilta ja terveysriskeiltä, sanoo Suomen luonnonsuojeluliiton kemikaaliasiantuntija Jari Huhtala.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.