Suomen kärkivlogaaja lupailee nettikiusaamiskampanjaa

Koulukiusaaminen on ulottunut jo pitkään nettiyhteisöihin, sosiaaliseen mediaan sekä nuorten käyttämiin videopalveluihin. Yli 140 000 tilaajaa YouTube-kanavalleen saanut Eetu ”eeddspeaks” Pesonen rohkaisee aloittelevia videopäiväkirjan, vlogin, tekijöitä jättämään parjaukset omaan arvoonsa.

– Totta kai ne on tosi ilkeitä ja vihamielisiä, nimettömänä kirjoittaminen on niin helppoa. Se on monille tosi paha paikka. Pitää muistaa, että sä olet vahvempi osapuoli, otat sen paskan vastaan. Se, joka se paskan kirjoittaa, tekee sen vain kiusaksesi. Ei välttämättä tarkoita sillä mitään, haluaa vain murtaa sut.

Pesosen mukaan koulukiusaamista käsitellään yleisesti vlogeissa. Moni myös rohkaisee ja etenkin suosituimpien vloggarien tsempit kommenttikenttään voivat auttaa unohtamaan koko kiusaamisen.

– Siinä täytyy olla rohkaisevana esikuvana, koska se valta mikä mulla jo monilla muilla YouTubessa on, on huima. Toistaiseksi oma panokseni aiheeseen on video, jossa jaan omia ajatuksiani kiusaamisesta sivullisena peruskouluaikoina.

Pesonen pitää kuitenkin varmana, että suositut vloggarit keräävät voimansa ja aloittavat yhdessä isomman kampanjan nettikiusaamista vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat