Mainos

Suomen kansalaiseksi entistä helpommin

Sisäministeriössä valmisteltu lakiehdotus antaisi pakolaisille Suomen kansalaisuuden nykyistä helpommin. Myös urheilijoille ja taiteilijoille tarjottaisiin oikotietä suomalaisuuteen.

Nykyisin Suomen kansalaisuuden saaminen kestää vuosia. Viiden vuoden asumisen jälkeen ulkomaalainen voi anoa Suomen kansalaisuutta. Hakemuksen käsittely kestää vielä yli kaksi vuotta.

Suomalaiseksi haluavien määrä on nousussa. Kansalaisuutta hakevat mm. kuluvan vuosikymmenen alkupuolella tulleet venäläiset ja somalit.

Sisäministeriön hallitusneuvos Pentti Visasen mukaan Suomen kansalaisuus on monestakin syystä tavoiteltu.
-Suomalaisuus merkitsee samalla EU:n kansalaisuutta. Suomalainen passi, jolla voi matkustaa ilman viisumia noin 80 maahan, kiinnostaa myös, kertoo Visanen.

Sisäministeriössä on nyt valmistunut lakiehdotus, jossa kansalaisuuden saamista helpotetaan. Jos laki hyväksytään, pakolaisille myönnetään kansalaisuus nykyistä helpommin. Asumisvaatimus pudotetaan viidestä neljään vuoteen.

Myös urheilijoille ja taiteilijoille kaavaillaan oikotietä suomalaisuuteen näiden maallemme tuoman maineen ja kunnian toivossa.
(MTV3/Jarkko Sipilä)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.