Mainos

Suomen joulu maistui merimiehillekin

Sadat merimiehet ovat viettäneet tänäkin vuonna joulunsa Suomen satamissa työn merkeissä.

Esimerkiksi Panaman lipun alla purjehtiva African Kingfisher-alus on viettänyt koko joulun Kokkolan satamassa.

African Kingfisher-laivan miehistö työskentelee pitkillä yhdeksän kuukauden sopimuksilla ja on pääosin filippiiniläistä. Uskontokuntiakin löytyy buddhalaisista adventisteihin. Joulua vietettiin kuitenkin myös aluksella

– Kyllä me vähän vietimme. Keskiyöllä söimme yhdessä ja juhlimme hiukan, kertoo matruusi Cesar Cagatin.

Erikoisruokia ei juuri ollut, sillä seuraava ruokalasti hankitaan vasta Espanjan rannikolta. Aattoiltana kokoonnuttiin silti yhteen valvomaan jouluyötä. Laivan kokin mukaan hauskaa riitti.

– Kyllä oli! Valvoimme melkein aamuun saakka, Oscar Crisologo

Miehistölle Suomen vesillä liikkuminen on kuin lomaa. Vaikka on kylmää, on myös rauhallista ja turvallista. Suomesta matka jatkuu rautapellettilastin kanssa Intian valtamerelle, jossa merirosvot hyökkäävät alinomaa aluksiin.

– He nousevat laivaan aseistettuina, vaativat rahaa ja ottavat merimiehiä panttivangeiksi. Pelkään heitä hyvin paljon, perämies Elizer Abadies toteaa.

Eurooppalaiset merimiehet eivät enää lähde pitkille linjoille, usein lähes vuoden mittaisille komennuksille. Filippiiniläisille pitkät ja rahakkaat sopimukset kelpaavat, vaikka kotiinpääsy odottaa tälläkin aluksella vasta ensi syksynä.

– Se on todella pitkä aika, mutta se on sopimus. Meidän on tehtävä työmme sopimuksen mukaan perheidemme vuoksi, Abadies kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.