Mainos

Suomen ja Viron välinen sähkökaapeli saanee tukea

EU:n komissio ehdottaa sadan miljoonan euron tukea Suomen ja Viron välille rakennettavalle sähkökaapelille.

Komission kokouksessa päätettiin tänään yhteensä viiden miljardin euron elvytyspaketista, joka kohdistetaan energiasektorille ja laajakaistaverkoston rakentamiseen.

- Sallikaa minun korostaa sitä, etta yksi energiaprojekteista koskee suoraan Suomea, nimittain Estlink-hanke Suomen ja Viron välillä. Mutta tietysti monella muullakin hankkeella on vaikutusta Suomeen, sanoo EU-komission puheenjohtaja Jose Manuel Barrosso.

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) kiittelee EU-komission päätöstä ehdottaa sadan miljoonan euron tukisummaa Suomen ja Viron välille rakennettavalle sähkökaapelille.

Samoin Vanhanen on tyytyväinen siihen, että Suomi olisi saamassa EU:n elvytysrahoista parikymmentä miljoonaa euroa laajakaistayhteyksien rakentamiseen syrjäseuduille.

Brysselissä vieraillut Vanhanen ilmoitti samassa yhteydessä Suomen tukevan sitä, että EU-komission puheenjohtajan Jose Manuel Barroso jatkaa komission johdossa myös seuraavan viisivuotiskauden. EU:lle valitaan uusi komissio ensi kesäkuun europarlamenttivaalien jälkeen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.