Mainos

Suomen ja Ruotsin puolustusministerit tapasivat

Puolustusministeri Jyri Häkämies on tehnyt ensimmäisen virallisen ulkomaan vierailunsa Tukholmaan. Suomen ja Ruotsin puolustusministerien tapaamisessa nousi esiin tietojen vaihdon tärkeys ilmatilan valvonnassa.

Jyri Häkämies

Puolustusministerit Jyri Häkämies ja Mikael Odenberg kävivät Tukholmassa läpi maiden puolustusyhteistyötä ja sen tiivistämistä sekä samalla tutustuivat toisiinsa. Keskusteluissa käytiin läpi Afganistanin ja Kosovon operaatiota sekä puolustusyhteistyöhön liittyviä materiaalikysymyksiä.

-Niin kauan kuin päätöksiä tehdään kansallisella tasolla, maittemme välisen yhteistyön laajentamisessa ei ole mitään rajoja, Odenberg totesi.

Tapaamisessa puhuttiin myös Ruotsin ja Suomen kiinnostuksesta osallistua Naton nopean toiminnan joukkoihin kunhan molemmat maat ovat saaneet kokemusta EU:n nopean toiminnan joukoista. Tiivis yhteistyö tulee jatkumaan, konkreettisin esimerkki siitä on yhteinen merivalvonta.

-Tämä on hyvä esimerkki siitä miten voidaan tehdä yhteistyötä, joka palvelee molempia maita laajemmin, Häkämies sanoi MTV:n haastattelussa.

Tulevaisuuden yhteistyöprojekteista Suomen ja Ruotsin välillä puolustusministeri mainitsee erityisesti ilmavalvonnan.

- Vastaavan tyyppisiä ideoita on ilmavalvonnan puolella. Tottakai myös kaikki materiaaliyhteistyö on hyvää, että vaihdetaan tietoja, mietitään että voidaanko joidenkin hankintojen kohdalla tehdä yhteistyötä ja säästää kenties rahaakin siinä mielessä.

Varovaista keskustelua Viron tilanteesta

Ministerit keskustelivat myös Viron ja Venäjän suhteita kiristäneestä patsaskiistasta. Kumpikaan ei kuitenkin halunnut lähteä arvioimaan, mitä merkitystä tapahtumilla olisi Venäjän suhteisiin Naton ja Yhdysvaltojen kanssa. Ministereiden yksituumaisuutta lisäsi se, että pitkästä aikaa kummassakin maassa on keskustaoikeistolaiset hallitukset ja kokoomuslaiset puolustusministerit.

Tapaamisessa pohjustettiin myös Pohjoismaiden puolustusministerien tapaamista, joka järjestetään kuun lopussa Sandhamnissa, Tukholman saaristossa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.