Suomen ja Jemenin ulkoministerit ovat keskustelleet sieppaustapauksesta

Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd) on keskustellut Jemenin ulkoministerin Abubakr al-Qirbin kanssa sieppaustapauksesta. Keskustelujen yksityiskohdista ei ole kerrottu julkisuuteen.

Suomen ulkoministeriö ei vahvista julkisuudessa olleita tietoja, että suomalaispariskunnasta ja itävaltalaisesta miehestä pyydettäisiin lunnaita. Yemen Post -lehti kertoi, että kolmikosta vaadittaisiin jopa yli viiden miljoonan euron summaa. Lehti kertoi saaneensa tiedot heimolähteistä.

Jemenissä oleva Suomen edustaja on tänään jatkanut yhteydenpitoa paikallisviranomaisiin. Ministeriö valmistautuu tarvittaessa lähettämään lisävoimia paikan päälle, koska tilanteen ratkeamiseen voi kulua aikaa.

Ulkoministeriön mukaan sieppaajat eivät ole olleet Suomeen yhteydessä eikä ministeriön tiedossa ole vahvistettua lunnasvaatimusta. Jos sellainen tulisi, ministeriö ei keskustelisi siitä julkisuudessa.

Yemen Post -lehden mukaan Jemenin hallitus on kertonut Suomen edustajille, että lunnaita saatetaan tarvita. Hallitus on lehden mukaan kieltäytynyt neuvottelemasta sieppaajien kanssa.

Lehden haastattelemien heimopäälliköiden mukaan siepattujen vapauttamiseen voi mennä aikaa viikosta kahteen kuukautta riippuen siitä, miten vaatimuksista päästään sopuun. Aina kyse ei ole vain rahasta, vaan sieppaajat voivat vaatia myös vankien vapauttamista.

– Tässä tapauksessa näyttää siltä, että sekä raha että vankien vapauttaminen ovat tarpeen, yksi heimopäällikkö sanoi lehdelle.

Uutistoimisto Reuters kertoi eilen, että siepatut ovat paikallisen heimon vankeina Khawlanin kaupungissa parikymmentä kilometriä pääkaupungista Sanaasta itään.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat