Mainos

Suomen itärajalla tuhansia länteen pyrkijöitä

Suomen lähialueella Venäjän puolella odottelee jopa 20 000 laittomasti länteen pyrkivää maahanmuuttajaa. Arvio perustuu Venäjän ja Suomen rajaviranomaisten yhteisiin lukuihin.

Alkuvuoden aikana Suomeen on yrittänyt laittomasti joitakin kymmeniä ulkomaalaisia. Keskitalvella metrinen hanki pidättelee Suomeen pyrkiviä loikkareita, mutta se ei ole pysäyttänyt yrityksiä.

Tekniikka toimii rajalla koko ajan, ja koirapartio hiihtää latunsa päivittäin. Rajaviranomaiset ovat nyt erityisen valppaana, koska viime kesän loikkaritulvan uskotaan toistuvan. Viipurin metsissä venäläisviranomaiset ovat hajottaneet jopa pakolaiskyliä.

Kovemmat suomalaisvenäläiset otteet Kannaksella ovat synnyttäneet ns. makkarateorian, joka näkyy pakolaistulvassa nyt uudella tavalla.

- Puristettiin tätä laittoman maahantulon ilmiötä täällä Karjalan kannaksella ja pantiin portit kiinni, niin sepä pullistuikin sitten ainakin hetkellisesti tuolla Baltian maiden suunnassa, sanoo apulaiskomentaja Erkki Matilainen Kaakkois-Suomen rajavartiostosta.

Itärajan pintaan on kertynyt aasialaisten ja afrikkalaisten lisäksi runsaasti myös palestiinalaisia maahantulijoita odottamaan sopivaa hetkeä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.