Suomen Islamilainen Yhdyskunta terrorismilistasta: Olemme yllättyneitä

Suomen Islamilainen Yhdyskunta ihmettelee päätymistään Arabiemiraattien terroristijärjestöjen listalle.  

Yhdyskunnan ulkoasioista vastaavan Abdihakim Yasinin mukaan järjestön johdolla ei ole aavistustakaan siitä, miten se on voinut päätyä listalle.  

- Olemme todella yllättyneitä, että olemme päätyneet tällaiselle listalle. Käännymme viranomaisten puoleen selvittääksemme, mistä näissä syytöksissä on kysymys, Yasin sanoo.   

Yasinin mukaan yhdyskunta selvittää asiaa yhdessä ulkoministeriön kanssa. Yasin uskoo, että yhdyskunta keskustelee listauksesta myös suojelupoliisin kanssa.   

- Me olemme tuttuja ja teemme yhteistyötä, Yasin kertoo.

Arabiemiraattien listalle päätyivät myös ruotsalainen Sveriges muslimska förbund sekä norjalainen Det Islamske Forbundet i Norge.  

Norjan uutistoimiston NTB:n mukaan listaus saattaa johtua siitä, että Arabiemiraatit uskoo pohjoismaisilla järjestöillä olevan yhteyksiä Muslimiveljeskuntaan.   

Yasinin mukaan yhdyskunnalla ei ole minkäänlaista yhteyttä Muslimiveljeskuntaan.  

- Me emme ole heidän jäseniään eikä meillä ole heihin mitään yhteyksiä.

Myöhemmin lähettämässään tiedotteessa yhdyskunta korostaa toimintansa maltillisuutta ja rauhanomaisuutta.  

Järjestö paheksuu Arabiemiraattien summittaista listausta, joka perustuu "perättömiin syytöksiin".  

- SIY on pitkään toiminut dialogissa ja yhteistyössä viranomaisten kanssa, ja sen toiminta on avointa ja läpinäkyvää, järjestö kirjoittaa.  

Vuonna 1987 perustetulla Suomen Islamilaisella Yhdyskunnalla on yli 1500 jäsentä, ja se on Suomen toiseksi suurin islamilainen järjestö.

Lue myös:

    Uusimmat