Mainos

Suomen isännöimä EU-huippukokous useilla paikkakunnilla

Suomen EU-puheenjohtajakauden huippukokousten ja epävirallisten ministerikokousten pitopaikat vahvistettiin tänään EU-ministerineuvostossa.

Päätapahtuma on huippukokous Helsingissä 10.-11. joulukuuta 1999. Mahdollinen ylimääräinen huippukokous pidetään Tampereella 15. lokakuuta. Sen lisäksi EU:n ulkoministerit viedään Inarin Saariselälle 11.-12. syyskuuta. Maatalousministereiden epävirallinen kokous pidetään 12.-14. syyskuuta Tampereella, valtiovarainministerit ovat koolla 17.-19. syyskuuta Turussa. Oikeus- ja sisäministerien epävirallinen kokous pidetään myös Turussa 30. syyskuuta-1. lokakuuta. Muista epävirallisista ministerikokouksista päätetään keväällä 1998.

Viralliset ministerineuvostokokoukset pidetään aina Brysselissä tai Luxemburgissa, mutta EU-maat ovat ottaneet tavaksi pitää puheenjohtajamaassa epävirallisia kokouksia, joissa asialista ei ole yhtä tiukka, tunnelma on vapaampi ja keskustelut ovat rönsyilevämpiä kuin virallisissa istunnoissa. Puolisot voivat olla mukana, ja ohjelmaan kuuluu yleensä myös turismia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.