Mainos

Suomen imago nousee Ahtisaaren myötä

Nobelin rauhanpalkinto nosti entisen presidentin hetkessä parhaaksi Suomi-kuvan kirkastajaksi.

Tuoreen Kampanja-lehden kyselyn mukaan Martti Ahtisaaren voitto oli selvä hänen saatuaan yli kolmanneksen kannatuksen, mutta kakkospaikasta käytiin tiukka taistelu.

Formulaykkösten hallitseva maailmanmestari Kimi Räikkönen sai lopulta toiseksi eniten ääniä. Kovan nousun tehnyt ulkoministeri Alexander Stubb jäi vain vajaan prosenttiyksikön päähän Räikkösestä.

Stubb Räikköstä enemmän naisten mieleen

Naisten mielestä Stubb oli jopa parempi Suomi-kuvan kirkastaja kuin Ferrarin suomalaiskuski. Kampanjam päätoimittaja Petri Nevalainen arvioi, että Stubb henkilönä vetoaa enemmän.

- Hänellä on enemmän karismaa ja hän tekee työtä sen eteen, että kiinnittää huomiota esiintymiseensä, Nevalainen jatkaa.

Ulkoministerin työ ja tehtävä vaativat sitä, että on esillä, eikä Stubb pidä sitä vastenmielisenä. Päinvastoin, Nevalainen sanoo.

Räikkönen taas tiedetään kaverina, joka pitää esiintymisensä minimissä.

Naistenkin keskuudessa ulkoministeri Stubb oli selvä ykkönen 38 prosentin osuudella, mutta Stubb nousi jo 24:ään prosenttiin.

Räikkösen lukema oli yhdeksän.

Halosen sijoitus laski selvästi

Kolmikko Ahtisaari, Räikkönen ja Subb erottui nyt selvästi muista. Viime vuonna tasavallan presidentti Tarja Halonen oli kakkonen 12,7 prosentin osuudella.

Kysely on tehty neljä kertaa. Vielä vuonna 2007 Ahtisaari ja Stubb eivät olleet millään tavalla esillä, Nevalainen kertoo.

Karita Mattila taas oli kakkonen.

Kampanjan kyselyssä etsittiin myös Suomea parhaiten markkinoivia asioita. Nokian ykköspaikka tuli täysin ylivoimaisella erolla moottoriurheiluun.

Suomalaisen kouluopetuksen korkea taso ja suomalainen design sijoittuivat nekin neljän parhaan joukkoon.

Naisilla oli tässäkin enemmän hajontaa: Nokiaa kannatti 41 prosenttia ja moottoriurheilua 17.

Kampanja-lehden kyselyssä 570 markkinointiviestinnän ammattilaista rankkasi Suomea parhaiten markkinoivat henkilöt.

Suomen kansainvälistä tunnettuutta ei pidetä kovin korkeana. Vain 12 prosenttia vastanneista arvioi, että Suomi tunnetaan maamme rajojen ulkopuolella hyvin tai erittäin hyvin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.