Mainos

Suomen ilmatilassa enää vähäisiä määriä tuhkaa

Lentoliikennettä lamauttanut Islannin tulivuoren purkauksesta lähtenyt tuhkapilvi alkaa hellittää otettaan Suomen ilmatilasta. Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin Jari Tuovisen mukaan tuhkamäärät Suomen ilmatilassa alkavat olla hyvin pieniä.

- Ilmatilassa on tuhkaa vähäisiä määriä, mutta se kuitenkin sallii lentoliikenteen tällä hetkellä. Islannin tuhkapatsas jää suhteellisen matalaksi eli nousisi noin kolmeen kilometriin. Sieltä kantautuu siis aina vähemmässä määrin sitä tuhkaa.

Ilmatieteenlaitoksen pisimmän ennustemallin mukaan, noin viiden päivän ajalle, tuhkapilven aiheuttamia lentorajoituksia olisi tulossa enää vain hyvin lyhyitä pätkiä. Tuovisen mukaan Norjan ja Ruotsin yli on tulossa viikonlopun aikana hieman tiheämpi tuhkapilvi, mutta sen vaikutusta lentoliikenteeseen hän ei osaa tarkemmin ennustaa.

- Mitään merkittävää muutosta ei nyt ainakaan huomiseen keskipäivään asti ole näköpiirissä. Huomenna illasta tai sunnuntain vastaisena yönä näyttäisi jälleen jonkinlainen tuhkapilvi liikkuvan Suomen yllä, mutta en tiedä onko se sitten merkitsevä lentoliikenteen kannalta.

Tuovisen mukaan tilanne on merkittävästi helpottunut verrattuna kolme päivää vallinneeseen tilanteeseen nähden.Tuovinen hyvin varovaisesti uskaltaa ennustaa, että mikäli jotain rajoituksia lähipäivinä on tulossa, ne jäävät todennäköisesti hyvin lyhytkestoisiksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.