Mainos

Suomen ICL paransi

Tietotekniikkayritys ICL:llä viime vuosi oli kasvun vuosi. Suomen ICL:n tulos rahoituserien jälkeen parani 68 miljoonasta 126 miljoonaan markkaan, ja yhtiön liikevaihto kasvoi lähes viidenneksen 2,2 miljardiin markkaan.

Yhtiön Suomen toimintojen kannattavuuden kasvusta kertoo myös käyttökateprosentin 1,5 prosenttiyksikön nousu 7,6 prosenttiin liikevaihdosta. Käyttökatetta liikevaihdosta kertyi 164 miljoonaa markkaa eli 53 miljoonaa markkaa edellisvuotta enemmän.

Yhtiön toimitusjohtajan Henry Ehrstedtin mukaan yhtiön ydinliiketoimintojen kehitys oli koko vuoden ajan myönteistä. Yhtiön järjestelmä- ja palvelutoiminta kasvoivat hänen mukaansa selvästi markkinoita nopeammin.

Nopeimmin eli 40 prosenttia liikevaihtoaan kasvattivat tietojärjestelmätoimitukset ja niihin liittyvät palvelut. Kasvu oli kolminkertainen markkinoiden kasvuun verrattuna. Myös toisella pääalueella eli perustietotekniikan palveluissa liikevaihdon ja kannattavuuden kehitys oli yhtiön tänään julkistamien tulostietojen mukaan hyvää tasoa.

Kansainvälisen ICL-konsernin tulos oli viime vuodelta oli 32,5 miljoonaa puntaa eli noin 300 miljoonaa markkaa. Edellisenä vuonna konsernin tulos oli runsaat 60 miljoonaa markkaa tappiollinen. Eurooppalainen ICL toimii kaikkiaan 70 maassa, ja Suomessa yhtiöllä on toimintaa 25 paikkakunnalla. Suomen ICL:n palveluksessa oli viime vuoden lopussa 1742 henkilöä eli hieman vähemmän kuin vuotta aiemmin. Lasku johtui pääasiassa organisaation muutoksista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.